Karin Leijen

Karin studeerde af aan de school voor journalistiek in 2005. Na wat jaren werken voor een baas besloot ze in 2007 te starten met haar eigen bedrijf: Pecto Productions. (www.pectoproductions.nl) Het bedrijf richt zich in het begin vooral op videoproducties maar breidde zich steeds verder uit. Haar kennis van het journalistieke vak kwam prima van pas bij het schrijven van (nieuws)artikelen, persberichten en scripts voor video’s.

Van journalist naar content producer

Omdat er in de loop der tijd veel verschillende aspecten de revue passeerden besloot ze zichzelf content producer te gaan noemen. Want dat is wat ze doet: het creëren van content. En dat kan op allerlei verschillende manieren, zoals met een podcast (PDNW over het leven als digital no-mad), en met video (zoals de vele online video’s die ze maakte voor verschillende grote en kleine bedrijven).

Het belang van tekst als content

De basis van alle content is tekst. Denk er maar eens over na: als er geen tekst is, wat moet een voice-over stem voorlezen? En wat staat er op YouTube als beschrijving van een video? Teksten zijn zo’n beetje de basis van alle content, en wat is het toch verschrikkelijk vervelend als zo’n tekst niet goed is.

Een voice-over tekst moet bijvoorbeeld lekker lopen, maar ook goed uit te spreken zijn voor de-gene die het voor moet lezen. Een tekst voor een product dat te koop wordt aangeboden in een webshop moet zonder spelfouten geschreven worden én de lezer aansporen het product te ko-pen. Een persbericht moet nieuws bevatten in de eerste zin. Tussenkoppen in blogs zorgen er-voor dat je de aandacht van de lezer blijft triggeren en een tekst makkelijk te lezen is.

Een goede tekst schrijf je niet zomaar, daar komen wel wat dingen bij kijken. Zaken die Karin tij-dens haar opleiding geleerd heeft en daarna flink geoefend en bijgeschaafd heeft in de praktijk.

On the road

Met de laptop in de tas is Karin nu al twee jaar aan het reizen. Het leuke van haar vak is dat ze het overal kan doen waar wifi is. Al die nieuwe indrukken geven elke keer nieuwe inspiratie bij het maken van alle verschillende soorten content.

Meer weten?

Meer weten over Karin en haar bedrijf Pecto Productions? Voeg haar dan toe op LinkedIn of kijk op www.pectoproductions.nl