Hoe lang duurt het om geld te ontvangen op PayPal

PayPal is een wereldwijd online betalingssysteem en mensen gebruiken PayPal voor het kopen van artikelen op Etsy tot het factureren van freelance werk aan klanten en nog veel meer. Veel dienstverleners, freelancers gebruiken PayPal als een methode om de betaling te ontvangen.

Geld lenen zonder vast contract

Is geld lenen zonder dat je een vast contract hebt mogelijk? Het is niet makkelijk om geld te lenen als je geen vast contract hebt bij een werkgever om te laten zien bij de bank of een externe geldverstrekker. Zij willen namelijk zeker weten dat je een lening kunt terug betalen.

Lenen of leasen? Wat is het verschil?

Je hebt vast wel eens gehoord van een leaseauto. Maar wist je dat je veel andere dingen ook kunt leasen? Kantoorartikelen zoals computers en printers bijvoorbeeld maar ook  een televisie, een wasmachine of zelfs een matras. Bijna alles is te leasen. Maar wat betekent leasen eigenlijk? En wat is het verschil met een lening?

Hoe krijg je een lening voor een auto?

Je hebt je oog laten vallen op een mooie auto, maar deze geweldige machine kost meer dan jij in je portemonnee hebt zitten. Je zit er dus over te denken om een lening aan te vragen. Maar hoe werkt dat eigenlijk als je geld wilt lenen voor een auto? Waar kun je terecht, welke leningen zijn er en wat kost een lening voor een auto?

Banklening versus non-bancaire lening

Zo zoek je de beste lening zonder bank uit

De meeste mensen die een persoonlijke lening willen afsluiten, voor bijvoorbeeld de aankoop van een auto of een koelkast, denken al snel aan de bank. De laatste jaren kiezen echter steeds meer mensen ervoor om niet daar aan te kloppen maar bij andere kredietverstrekkers. De redenen zijn verschillend: Het vertrouwen in de bank kan geschaad zijn, men heeft het wel geprobeerd bij de bank, maar die weigert de lening te verstrekken, of iemand heeft gewoon even snel wat geld nodig en geen geduld om te wachten tot de bank alle formulieren verwerkt heeft. Een externe kredietverstrekker biedt in deze gevallen uitkomst.

Micro lening

Velen zullen inmiddels bekend zijn met het concept van microkredieten. Kort samengevat zijn microkredieten leningen met een relatief laag bedrag. Vooral in ontwikkelingslanden is het fenomeen enorm in opkomst. Onze eigen koningin Maxima is overtuigd promotor van het idee. Wat zijn nu precies de voornaamste voordelen van deze vorm van lenen?