Is geld lenen zonder dat je een vast contract hebt mogelijk? Het is niet makkelijk om geld te lenen als je geen vast contract hebt bij een werkgever om te laten zien bij de bank of een externe geldverstrekker. Zij willen namelijk zeker weten dat je een lening kunt terug betalen.

Geld lenen zonder vast contract

Bedenk voordat je een lening aanvraagt goed of je de lening wel écht nodig hebt. Geld lenen kost namelijk geld. Je betaalt de bank of de kredietverstrekker een bepaald percentage rente. Je moet dus uiteindelijk meer geld terugbetalen dan dat je van de bank op je rekening gestort krijgt. Er zijn momenten waarop je even wat extra geld nodig hebt en toch besluit een lening af te sluiten. Maar kan dat eigenlijk wel als je geen vast contract hebt?

Als we het hebben over mensen zonder vast contract hebben we het niet alleen maar over de mensen met een uitkering. Ook een zzp’er of iemand met een tijdelijk contract heeft geen vast contract en kan daardoor moeilijk aan een lening komen. Toch is het ook voor die mensen niet onmogelijk. 

Geld lenen als je een uitkering hebt

Als je afhankelijk bent van een uitkering om van te leven is het voor kredietverstrekkers lastig om je een lening te geven. Het is namelijk vaak niet duidelijk hoelang het bedrag van je uitkering hetzelfde blijft. Een werkloosheidsuitkering wordt bijvoorbeeld langzaam afgebouwd. Als je geen geld binnenkrijgt, hoe weet de bank dan dat je het geld van de lening kunt terugbetalen?

Maar als je kunt aantonen dat je andere bronnen van inkomsten hebt, dan is het mogelijk dat de kredietverstrekker wil kijken naar je arbeidsverleden en je financiële situatie in de toekomst om je alsnog een lening te gunnen. 

Geld lenen met een tijdelijk contract

Als je een tijdelijk contract hebt en je neemt een intentieverklaring van je werkgever mee naar de bank dan is de kans dat je een lening krijgt een stuk groter. In de intentieverklaring staat namelijk dat je werkgever je een vast contract aanbiedt na het tijdelijk contract. Elke bank heeft daarnaast nog eigen richtlijnen waar je aan moet voldoen. Zo is bij sommige banken je leeftijd van belang en kijken  andere banken naar of je samenwoont of getrouwd bent. 

Geld lenen als zzp’er

Start je als zzp’er een nieuw bedrijf en je wilt daarvoor geld lenen bij de bank dan kun je het beste met een goed ondernemingsplan voor de dag komen. Daarin vertel je wat je wilt gaan doen, hoe je dat gaat aanpakken en hoeveel je denkt ermee te gaan verdienen. Naar aanleiding van het plan kan de bank besluiten akkoord te gaan met een lening. 

Geld lenen om een bedrijf te starten als zzp’er

Wil je geld lenen van de bank als je aan het werk bent als zelfstandige zonder personeel dan wil de bank je cijfers van de afgelopen drie jaar inzien. Dit omdat het inkomen van een zzp’er enorm kan schommelen. Door de cijfers van afgelopen jaren te bekijken kan de bank beter inschatten of je geschikt bent voor het afsluiten van een lening.

Geld lenen zonder vast contract is erg lastig, maar het kán dus wel. Zeker als je kunt aantonen dat je een lening kunt terugbetalen zijn er mogelijkheden. Ga er wel vanuit dat je geen grote bedragen kunt lenen bij de bank of bij andere kredietverstrekkers en kijk altijd goed naar de voorwaarden voor het terugbetalen van de lening. 

Meer Hodnocení kategorie 4.5

Geld lenen zonder vast contract: 4.2/5 van 21 stemmen
Karin Leijen Karin Leijen(LinkedIn)
Karin studeerde af aan de school voor journalistiek in 2005. Na wat jaren werken voor een baas besloot ze in 2007 te starten met haar eigen bedrijf: Pecto Productions. Meer informatie...

75000
Leningbedrag € 5,000 - € 75,000
Rente 3,8 %
Looptijd 6 - 120 maanden
50000
Leningbedrag € 5,000 - € 50,000
Rente 4,6 %
Looptijd 1 - 10 jaar