lenen

Geld lenen

    Geld lenen

Iedereen zit wel eens krap bij kas. Zeker als er onverwachte uitgaven moeten worden gedaan. Bijvoorbeeld als je wasmachine het ineens begeeft of je een dure reparatie aan je auto moet betalen. En ook als je structureel geld tekort komt omdat je pas over een aantal maanden met een nieuwe baan begint kun je wel wat extra geld gebruiken.

Meer

€ 250,000
Leningbedrag € 5,000 - € 250,000
Rente 0,5 %
Looptijd 3 - 18 maanden

Korte informatie

Eigenschappen van deze lening

 • Lening tot €250 000
 • Termijn: 3 - 18 maanden
 • Bij akkoord geld binnen 24 uur

Lening voorwaarden

 • Vanaf 18 jaar
 • Online zakelijk lenen voor ondernemers

Over bedrijf

Meer informatie over het bedrijf BridgeFund

Leen van € 5,000 met rente van de 0,5 % Meerad
€ 100,000
Leningbedrag € 100 - € 100,000
Rente 3,9 %
Looptijd 1 - 120 maanden

Korte informatie

Eigenschappen van deze lening

 • Lening tot €100 000
 • Termijn: 1 - 120 maanden
 • Bij akkoord geld binnen 24 uur

Lening voorwaarden

 • Je bent ouder dan 18 +
 • Je hebt een inkomen

Over bedrijf

Meer informatie over het bedrijf Overstappen.nl Holding B.V.

Leen van € 100 met rente van de 3,9 % Meerad
€ 100,000
Leningbedrag € 7,500 - € 100,000
Rente 14 %
Looptijd 12 - 120 maanden

Korte informatie

Eigenschappen van deze lening

 • Lening tot €100 000
 • Termijn: 12 - 120 maanden
 • Bij akkoord geld binnen 24 uur

Lening voorwaarden

 • e bent ouder dan 18 + jaar
 • Je hebt een inkomen

Over bedrijf

Meer informatie over het bedrijf Kredietconcurrent B.V.

Leen van € 7,500 met rente van de 14 % Meerad
€ 350,000
Leningbedrag € 10,000 - € 350,000
Rente 12 %
Looptijd 12 - 60 maanden

Korte informatie

Eigenschappen van deze lening

 • Lening tot €300 000
 • Termijn: 12 - 60 maanden

Lening voorwaarden

 • Krediet voor gevestigde ondernemers

Over bedrijf

Meer informatie over het bedrijf Spotcap Netherlands B.V.

Leen van € 10,000 met rente van de 12 % Meerad
€ 150,000
Leningbedrag € 5,000 - € 150,000
Rente 3,9 %
Looptijd 1 - 180 maanden

Korte informatie

Eigenschappen van deze lening

 • Lening tot €150 000
 • Termijn: 1 - 180 maanden
 • Bij akkoord geld binnen 24 uur

Lening voorwaarden

 • Je bent ouder dan 18 en nog geen 70 jaar
 • Je hebt een inkomen.

Over bedrijf

Meer informatie over het bedrijf Online-Lening

Leen van € 5,000 met rente van de 3,9 % Meerad
€ 5,000
Leningbedrag € 1,000 - € 5,000
Rente 2 %
Looptijd 12 - 36 maanden

Korte informatie

Eigenschappen van deze lening

 • Lening tot €5 000
 • Termijn: 12 - 36 maanden
 • Bij akkoord geld binnen 24 uur

Lening voorwaarden

 • Krediet aanvragen als je tussen de 18 en 65 jaar bent

Over bedrijf

Meer informatie over het bedrijf OPEN BANK S.A.

Leen van € 1,000 met rente van de 2 % Meerad

    Geld lenen

In al deze gevallen kun je geld lenen. Maar waar moet je op letten bij geld lenen? Welke leningen zijn er allemaal? In dit artikel proberen we zoveel mogelijk vragen over geld lenen voor je te beantwoorden en je de juiste informatie te geven, zodat je zowel offline als online kunt zoeken naar de beste lening voor jouw persoonlijke situatie.

Welke leningen zijn er allemaal?

Als je op zoek gaat naar een lening kom je er al gauw achter dat er een heleboel verschillende leningen zijn waar je uit kunt kiezen. Welke lening je kiest hangt af van je persoonlijke situatie. Wat is het doel van de lening en ben je bijvoorbeeld geregistreerd bij het bureau voor krediet registratie (bkr)? Je kunt geld lenen bij bekenden en vrienden, je kunt een lening crowdfunden, je kunt kiezen voor een mini-lening of een flitslening, een langlopende lening of juist een lening die je snel hebt terugbetaald. Er zijn leningen met een lage rente en leningen met een hoge rente en studentenleningen bestaan ook nog. Je zou er bijna duizelig van worden. Maar het uitzoeken van een lening is misschien wel simpeler dan je denkt. Er is namelijk bijna altijd sprake van één van de twee volgende leningen: Een persoonlijke lening of een doorlopend krediet.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is een lening die je bij de kredietverstrekker aanvraagt als je eenmalig een geldbedrag nodig hebt. Of het nu gaat om een groot of een klein bedrag, dat maakt niet uit. Bij een persoonlijke lening krijg je in één keer het afgesproken bedrag op je bankrening gestort en je betaalt dat bedrag over een bepaalde afgesproken periode weer terug. Over het bedrag wat je leent wordt een bepaald rentepercentage gerekend. Dit rentepercentage blijft bij een persoonlijke lening altijd hetzelfde. Deze rente is het bedrag wat je moet betalen bovenop de terugbetaling van je lening. Geld lenen kost geld.   Bij een persoonlijke lening wordt ook van tevoren afgesproken wat de looptijd van de lening is. Heb je een gedeelte van je lening afgelost dan kun je dit niet opnieuw opnemen. Je weet dus van tevoren precies wanneer je lening helemaal is afbetaald en wat je aan het einde van de rit voor de lening hebt betaald. 

Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet zit wat anders in elkaar dan een persoonlijke lening. Hierbij leen je ook geld van een kredietverstrekker maar is de rente die je over je lening betaalt variabel. Je betaalt dus de ene keer meer rente dan de andere keer. Het rentepercentage is vaak wel lager dan bij een persoonlijke lening. Het geld wat je hebt afgelost kun je weer opnieuw opnemen. Je lening kan dus nooit ‘op’ raken als je steeds weer wat aflost. Het nadeel van een lening met een variabele rente en waarvan je het afgeloste gedeelte weer opnieuw op kunt nemen is dat het minder overzichtelijk is. Het voordeel is dat een variabele rente ook goed uit kan pakken en je daardoor een stuk goedkoper uit bent. Een doorlopend krediet sluit je meestal voor langere tijd af.

Hoe kies ik een lening?

Hoe kun je nou gemakkelijk geld lenen en wat is de beste lening voor jouw situatie? Allereerst moet je kijken wat je leendoel is. Heb je een klein bedrag nodig voor de reparatie van je auto of moet je de tijd tot aan je volgende baan over een paar maanden overbruggen? Naar aanleiding van je leendoel kies je tussen een persoonlijke lening of een lopend krediet. 

Als je dat besluit hebt gemaakt kijk je bij welke aanbieders je een persoonlijke lening of een persoonlijke krediet kunt krijgen en tegen welke voorwaarden. 

Mensen zijn geneigd om direct naar het rentepercentage van een lening te kijken. Dat lijkt logisch, want de laagste rente is goed toch? Niet helemaal waar. De laagste rente lijkt mooi maar als er een heel lange looptijd mee gemoeid is ben je misschien uiteindelijk duurder uit dan als je geld leent tegen een hoge rente maar met een korte looptijd. Een lange looptijd is natuurlijk niet handig als je het geld maar kort nodig hebt. Stel dat je bijvoorbeeld een lening afsluit voor het kopen van een auto, dan is het wel fijn als die lening is afbetaald op het moment dat je de auto nog rijdt. Je wilt niet je lening voor je eerste auto nog steeds aan het afbetalen zijn als de auto al lang en breed weer is afgeschreven. Door zoveel mogelijk informatie te verzamelen kun je leningen vergelijken. Zo kun je uiteindelijk de lening afsluiten met de beste voorwaarden.

Waar kan ik geld lenen?

Bij geld lenen denken de meeste mensen direct aan de bank. Terecht, want lange tijd was dit ook een van de belangrijkste instellingen om een geld lening aan te vragen. De laatste decennia is zijn er echter een heleboel online kredietverstrekkers bijgekomen waar je ook terecht kunt voor een lening. Over de online leningen lees je hieronder meer. Een lening aanvragen kan ook bij de gemeente waar je woont. In bepaalde situaties kun je, als je geen lening via de normale weg kunt krijgen omdat je bijvoorbeeld een bkr registratie hebt, bij de kredietbank van je gemeente aankloppen om alsnog een lening af te kunnen sluiten. Verder kun je nog op crowdfunding platforms terecht voor een lening en ook leasen is een vorm van lenen. Elke lening waarbij je in één keer het hele leenbedrag op je rekening gestort krijgt is een persoonlijke lening.

Snel geld lenen

Het kan altijd wel even duren voordat je een lening helemaal rond hebt. Zeker als je een groot bedrag wilt lenen. Als je kiest voor een 120 maanden lening kun je ervan uitgaan dat je niet dezelfde dag nog kunt pinnen. Zo'n 120 maanden lening moet namelijk wel écht terugbetaald kunnen worden. Kredietverstrekkers zullen je daarom op allerlei manieren controleren. Die controle's kosten natuurlijk wel tijd en soms wil je gewoon even snel geld lenen.

Wil je snel even wat geld lenen dan kun je het beste een kleine lening afsluiten. Dit wordt ook wel mini lening of een flits lening genoemd. Een mini-lening of een flits lening valt onder de categorie persoonlijke lening. Bij zo'n soort lening leen je een klein bedrag dat je vrij snel weer moet aflossen. Er is dus een korte looptijd van de lening. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een lening van €400 euro met een looptijd van 30 dagen. Hoeveel je dan maximaal kunt lenen? Meestal gaat het om bedragen tussen de €50 en €1800 euro, maar dit verschilt per kredietverstrekker. Het is bij geld lenen met een mini lening wel heel belangrijk dat je je houdt aan de voorwaarden. De boetes voor het te laat afbetalen van je lening zijn namelijk nogal fors. Bij geld lenen betaal je al extra omdat je rente moet betalen (geld lenen kost geld remember) en je wilt niet nog meer extra kosten maken.

Online makkelijk geld lenen

Geld lenen betekent niet dat je per se hoeft aan te kloppen bij de bank. Online zijn er ook een heleboel kredietverstrekkers actief. Voordat je kijkt naar welke leningen een kredietverstrekker online allemaal aanbiedt, kun je het beste eerste even checken of de kredietverstrekker wel volgens de Nederlandse wet handelt. Vooral online zijn er een hoop oplichters actief. Je kunt kijken of een kredietverstrekker betrouwbaar is door hem te controleren op een vergunning van het AFM. Je kunt dit vinden op de website AFM.nl. Als er geen vergunning aanwezig is kun je beter geen geld lenen van die kredietverstrekker. Als de vergunningen in orde zijn kun je informatie vragen over welke leningen er allemaal worden aangeboden en tegen welke voorwaarden. Veel vragen kunnen door de klantenservice beantwoord worden. Online geld lenen kan heel snel gaan. Zeker bij het lenen van kleine bedragen kun je het geld al binnen een dag op je rekening hebben. Een flits lening of een minilening waarbij je weinig geld snel leent zorgt wel voor extra kosten. Je kunt zulke leningen aanvragen op het internet via een invulformulier of soms zelfs door het sturen van smsje.

Goedkoop geld lenen door leningen vergelijken en leningen oversluiten

Geld lenen bij een kredietverstrekker kan ervoor zorgen dat je even financieel wat meer lucht hebt. En het is fijn dat het kan, maar het is wel belangrijk dat je niet zomaar een lening afsluit. Een lening afsluiten is iets waar je je hoofd even bij moet houden want uiteindelijk willen de kredietverstrekkers aan jou verdienen en kost een lening altijd geld. Om ervoor te zorgen dat je niet teveel geld betaald voor een lening is het belangrijk dat je voldoende informatie over verschillende leningen verzameld. Dan kun je namelijk leningen vergelijken. Met leningen vergelijken zorg je ervoor dat je een goed overzicht krijgt van de leningen met de beste voorwaarden. Bij welke lening komen de meeste extra kosten kijken? Welke lening heeft de laagste rente? Hoe meer informatie je verzameld, hoe beter je een keuze kunt maken. Je kunt zowel persoonlijke leningen vergelijken als doorlopend kredieten. Heb je vragen over een persoonlijke lening, een doorlopend krediet of andere vragen over geld lenen, neem dan gerust eens contact op met de klantenservice van de kredietverstrekkers. Zij zijn ervoor om je alle informatie omtrent een lening te geven. Zorg ervoor dat voordat je een lening afsluit, je goede informatie hebt om een gedegen besluit te nemen over een persoonlijke lening of een doorlopend krediet.

Een lening oversluiten kan er vaak ook voor zorgen dat je goedkoper uit bent. Een lening oversluiten betekent dat je de lening onderbrengt bij een andere kredietverstrekker tegen betere voorwaarden. Je kunt er ook voor kiezen meerdere leningen te bundelen en er een grotere lening van te maken waarvoor je uiteindelijk minder betaald. Als je een persoonlijke lening wil oversluiten betaal je een boete. Hoe hoog die boete is staat in de voorwaarden van je lening, je kunt dit ook altijd even navragen bij de klantenservice. Ook voor andere vragen over een persoonlijke lening oversluiten kun je bij de klantenservice terecht.


Geld lenen rating: 4.5/5 van 802 stemmen.
 
Karin Leijen Karin Leijen(LinkedIn)
Karin studeerde af aan de school voor journalistiek in 2005. Na wat jaren werken voor een baas besloot ze in 2007 te starten met haar eigen bedrijf: Pecto Productions. Meer informatie...

Uitvoerder

Lening vergelijker Cooleleningen.nl:
double technology s.r.o., VAT: CZ08695717
Dit bedrijf voert geen enkel financieel produkt.

Over deze website

Cooleleningen.nl Is een vergelijkingssite voor leningen. We gebruiken alle transparante en complete informatie. Door onze service kunt u beslissen welke lening het beste voor u is.