lenen

Studentenlening

    Studentenlening

Studeren is duur. Boeken, schoolgeld, je kamer het kan behoorlijk in de papieren gaan lopen. En niet iedere student heeft tijd om naast het studeren ook nog te werken. Voor deze studenten bestaat de studentenlening.

Meer

€ 250,000
Leningbedrag € 5,000 - € 250,000
Rente 0,5 %
Looptijd 3 - 18 maanden

Korte informatie

Eigenschappen van deze lening

 • Lening tot €250 000
 • Termijn: 3 - 18 maanden
 • Bij akkoord geld binnen 24 uur

Lening voorwaarden

 • Vanaf 18 jaar
 • Online zakelijk lenen voor ondernemers

Over bedrijf

Meer informatie over het bedrijf BridgeFund

Leen van € 5,000 met rente van de 0,5 % Meerad
€ 75,000
Leningbedrag € 5,000 - € 75,000
Rente 5,4 %
Looptijd 6 - 120 maanden

Korte informatie

Eigenschappen van deze lening

 • Lening tot €75 000
 • Termijn: 6 - 120 maanden
 • Bij akkoord geld binnen 24 uur

Lening voorwaarden

 • Je bent ouder dan 18 en nog geen 70 jaar
 • Je hebt een inkomen

Over bedrijf

Meer informatie over het bedrijf BNP Paribas Personal Finance B.V.

Leen van € 5,000 met rente van de 5,4 % Meerad
€ 15,000
Leningbedrag € 2,500 - € 15,000
Rente 7,7 %
Looptijd 12 - 84 maanden

Korte informatie

Eigenschappen van deze lening

 • Lening tot €15 000
 • Termijn: 12 - 84 maanden
 • Bij akkoord geld binnen 24 uur

Lening voorwaarden

 • Krediet aanvragen als je tussen de 18 en 65 jaar bent

Over bedrijf

Meer informatie over het bedrijf SNS Bank

Leen van € 2,500 met rente van de 7,7 % Meerad

    Studentenlening

Die studentenlening kun je afsluiten bij de bank. De lening is anders dan andere leningen omdat deze specifiek is afgestemd op studenten. Dat betekent dat je bijvoorbeeld tijdens je studie nog niet teveel hoeft af te lossen en dat je grotere bedragen gaat aflossen als je klaar bent met je studie. Ook de rente die je moet betalen over een studentenlening is over het algemeen lager dan bij een ‘normale’ lening.

Er zijn ook mogelijkheden voor studenten om bij banken een kleinere lening af te sluiten. Deze heeft dan een kleine looptijd, een laag maximaal bedrag en een lage rente. 

Daarnaast zijn er veel studenten die geld lenen voor hun studie bij hun ouders. Hierover wordt vaak geen, of heel weinig rente gerekend. Je moet in dat geval wel ouders hebben die je geld willen en kunnen lenen. Het is dan ook belangrijk dat jullie onderling heel goede afspraken maken over de terugbetaling. 

DUO lening

En dan is er nog de DUO lening. Duo staat voor Dienst Uitvoering Onderwijs en zij verstrekken de basisbeurzen en aanvullende leningen voor studenten van het mbo, hbo of de universiteit. Een lening bij DUO is veel goedkoper dan een lening bij de bank en er wordt soepel met de afbetaling omgegaan. Je moet je lening als student binnen 15 jaar afbetaald hebben. Als je een keer wat minder te besteden hebt dan kun je bij DUO vragen om even wat minder af te mogen lossen. 

Is het handig om geld te lenen als student?

Het kan natuurlijk zijn dat je zonder geleend geld je leven als student niet kunt bekostigen. Dan is een studentenlening de oplossing. Het voordeel van de studentenlening is dat deze veel goedkoper is dan een lening bij de bank en dat je flexibel kunt aflossen. Het nadeel van een studentenlening is dan je vaak geneigd bent meer te lenen dan je daadwerkelijk nodig hebt. Bovendien kost een lening altijd geld, je moet dus uiteindelijk meer geld terug betalen dan het bedrag dat je hebt geleend.


Studentenlening rating: 4.5/5 van 781 stemmen.
 
Karin Leijen Karin Leijen(LinkedIn)
Karin studeerde af aan de school voor journalistiek in 2005. Na wat jaren werken voor een baas besloot ze in 2007 te starten met haar eigen bedrijf: Pecto Productions. Meer informatie...

Uitvoerder

Lening vergelijker Cooleleningen.nl:
double technology s.r.o., VAT: CZ08695717
Dit bedrijf voert geen enkel financieel produkt.

Over deze website

Cooleleningen.nl Is een vergelijkingssite voor leningen. We gebruiken alle transparante en complete informatie. Door onze service kunt u beslissen welke lening het beste voor u is.