lenen

Geld lenen met BKR registratie

    Geld lenen met BKR registratie

Een veelgestelde vraag van mensen die geld willen lenen is of dat überhaupt wel mogelijk met een BKR registratie. Het korte antwoord op die vraag is: soms wel, soms niet.

Meer

€ 250,000
Leningbedrag € 5,000 - € 250,000
Rente 0,5 %
Looptijd 3 - 18 maanden

Korte informatie

Eigenschappen van deze lening

 • Lening tot €250 000
 • Termijn: 3 - 18 maanden
 • Bij akkoord geld binnen 24 uur

Lening voorwaarden

 • Vanaf 18 jaar
 • Online zakelijk lenen voor ondernemers

Over bedrijf

Meer informatie over het bedrijf BridgeFund

Leen van € 5,000 met rente van de 0,5 % Meerad
€ 250,000
Leningbedrag € 3,000 - € 250,000
Rente 0,5 %
Looptijd 3 - 6 maanden

Korte informatie

Eigenschappen van deze lening

 • Lening tot €250 000
 • Termijn: maanden
 • Bij akkoord geld binnen 24 uur

Lening voorwaarden

 • Je bent ouder dan 18 +

Over bedrijf

Meer informatie over het bedrijf Swishfund Nederland B.V. e

Leen van € 3,000 met rente van de 0,5 % Meerad
€ 150,000
Leningbedrag € 5,000 - € 150,000
Rente 4,3 %
Looptijd 1 - 15 jaar

Korte informatie

Eigenschappen van deze lening

 • Lening tot €150 000
 • Termijn: 1 - 15 jaar
 • Bij akkoord geld binnen 24 uur

Lening voorwaarden

 • e bent ouder dan 18 + jaar
 • Je hebt een inkomen

Over bedrijf

Meer informatie over het bedrijf A-Krediet Financiële Diensten bv.

Leen van € 5,000 met rente van de 4,3 % Meerad
€ 75,000
Leningbedrag € 5,000 - € 75,000
Rente 3,8 %
Looptijd 6 - 120 maanden

Korte informatie

Eigenschappen van deze lening

 • Lening tot €75 000
 • Termijn: 6 - 120 maanden
 • Bij akkoord geld binnen 24 uur

Lening voorwaarden

 • Je bent ouder dan 18 en nog geen 70 jaar
 • Je hebt een inkomen.

Over bedrijf

Meer informatie over het bedrijf Rabo Direct Financiering B.V.

Leen van € 5,000 met rente van de 3,8 % Meerad
€ 50,000
Leningbedrag € 500 - € 50,000
Rente 4,9 %
Looptijd 12 - 60 maanden

Korte informatie

Eigenschappen van deze lening

 • Lening tot €50 000
 • Termijn: 12 - 60 maanden
 • Bij akkoord geld binnen 24 uur

Lening voorwaarden

 • Vanaf 21 jaar

Over bedrijf

Meer informatie over het bedrijf Cofidis

Leen van € 500 met rente van de 4,9 % Meerad

    Geld lenen met BKR registratie

Een beetje een vaag antwoord, dat snappen we. Daarom doen we in dit artikel ons best uit te leggen hoe het nou precies zit met het aanvragen van een lening en een BKR registratie.

Er zijn veel Nederlanders die geregistreerd staan in het register van Stichting Bureau Krediet Registratie, oftewel het BKR. Deze stichting zorgt ervoor dat consumenten verantwoord geld lenen. Als je heel veel geld leent bij verschillende instanties en je betaalt nooit terug dan komen daar uiteindelijk problemen van. En als jij niet de enige bent, maar heel veel mensen betalen hun leningen niet terug dan komt het hele land in de problemen. Het is dus goed dat de BKR bestaat om alles in goede banen te leiden. Maar dat betekent ook dat wanneer je een BKR registratie hebt geld lenen een stuk moeilijker wordt.

Lening met BKR

Iedereen die een kredietbedrag boven de 250 euro afsluit wordt opgenomen in het BKR Register. Dit betekent ook dat wanneer je rood staat bij de bank of een telefoon op afbetaling koopt, je in dit register komt te staan. Zelfs als je je schuld gewoon netjes aan het afbetalen bent. Wanneer dit het geval is sta je positief geregistreerd.

Je kunt ook negatief geregistreerd in het register komen te staan. Dit gebeurt op het moment dat je een betaalachterstand oploopt. Je krijgt dan een codering achter je naam in het register. In principe kunnen mensen die negatief in het BKR register staan bijna nooit aan een lening komen bij een bank of een externe kredietverstrekker.

Maar als je goed zoekt dan zijn er nog wel wat kredietverstrekkers waar je een lening zou kunnen krijgen. Vooral bij een mini-lening heb je nog wel eens kans deze ondanks je negatieve registratie te krijgen. Het zijn vaak wel kleine en onbekende kredietverstrekkers die geld uitlenen aan mensen met een negatieve BKR registratie. Pas hiermee goed op want er kunnen oplichters tussen zitten. Je weet dat je met een legale partij van doen hebt als de kredietverstrekker een vergunning heeft van het AFM.

Wanneer de kredietverstrekker ziet dat je een codering achter je naam hebt staan kun je dus soms wel een lening krijgen maar vaak is dat tegen een heel hoge rente. Veel hoger dan wanneer je normaal gesproken een lening af zou sluiten. Ook zijn er vaak hoge boetes als je de lening niet kunt terugbetalen.

Als je geld wilt lenen en je hebt een BKR registratie met een code achter je naam dan kun je altijd even aankloppen bij je eigen bank. Zij hebben veel inzicht in jouw financiële situatie en gaan soms net een stapje verder om je te helpen.

Kun je de lening terug betalen?

Sta je positief geregistreerd in het BKR register dan heb je kans om een aangevraagde lening gewoon toegezegd te krijgen bij de bank of een andere kredietverstrekker. Het is alleen wel iets lastiger dan wanneer je helemaal niet geregistreerd staat en het kan langer duren voordat er geld op je bank staat. Je BKR registratie wordt grondig bekeken en er wordt door de kredietverstrekker goed gekeken of je de lening wel kunt terugbetalen.

En daarmee komen we bij het belangrijkste deel van het afsluiten van een lening met BKR: jezelf. Denk voordat je een lening aanvraagt even goed na of je het geld wat je gaat lenen wel kunt terug betalen binnen de termijn die daarvoor gegeven wordt. Is sparen niet een betere optie? Heb je het bedrag dat je wilt lenen écht nodig of kun je ook met minder af?


Geld lenen met BKR registratie rating: 4.5/5 van 21 stemmen.
 
Karin Leijen Karin Leijen(LinkedIn)
Karin studeerde af aan de school voor journalistiek in 2005. Na wat jaren werken voor een baas besloot ze in 2007 te starten met haar eigen bedrijf: Pecto Productions. Meer informatie...

Uitvoerder

Lening vergelijker Cooleleningen.nl:
double technology s.r.o., VAT: CZ08695717
Dit bedrijf voert geen enkel financieel produkt.

Over deze website

Cooleleningen.nl Is een vergelijkingssite voor leningen. We gebruiken alle transparante en complete informatie. Door onze service kunt u beslissen welke lening het beste voor u is.