lenen

Lening aanvragen

    Lening aanvragen

Een lening aanvragen lijkt je best een goed idee. Je wilt een lening aanvragen omdat je even wat extra geld nodig hebt omdat je auto het begeven heeft, of omdat je pas over een paar maanden aan je nieuwe baan kan beginnen bijvoorbeeld. Er zijn allerlei redenen te verzinnen waar een lening aanvragen hulp kan bieden . Maar hoe werkt dat eigenlijk een lening aanvragen?

Meer

€ 250,000
Leningbedrag € 5,000 - € 250,000
Rente 0,5 %
Looptijd 3 - 18 maanden

Korte informatie

Eigenschappen van deze lening

 • Lening tot €250 000
 • Termijn: 3 - 18 maanden
 • Bij akkoord geld binnen 24 uur

Lening voorwaarden

 • Vanaf 18 jaar
 • Online zakelijk lenen voor ondernemers

Over bedrijf

Meer informatie over het bedrijf BridgeFund

Leen van € 5,000 met rente van de 0,5 % Meerad
€ 75,000
Leningbedrag € 5,000 - € 75,000
Rente 3,9 %
Looptijd 6 - 120 maanden

Korte informatie

Eigenschappen van deze lening

 • Lening tot €75 000
 • Termijn: 6 - 120 maanden
 • Bij akkoord geld binnen 24 uur

Lening voorwaarden

 • Je bent ouder dan 18 en nog geen 70 jaar
 • Je hebt een inkomen.

Over bedrijf

Meer informatie over het bedrijf Geldshop B.V.

Leen van € 5,000 met rente van de 3,9 % Meerad

DAG

DAG 5
€ 1,000,000
Leningbedrag € 1,000 - € 1,000,000
Rente 5 %
Looptijd 1 - 120 maanden

Korte informatie

Eigenschappen van deze lening

 • Lening tot €1 000 000
 • Termijn: 1 - 120 maanden
 • Bij akkoord geld binnen 48 uur

Lening voorwaarden

 • Vanaf 18 jaar
 • Online zakelijk lenen voor ondernemers

Over bedrijf

Meer informatie over het bedrijf Dutch Assets Group

Leen van € 1,000 met rente van de 5 % Meerad
€ 150,000
Leningbedrag € 5,000 - € 150,000
Rente 3,9 %
Looptijd 1 - 180 maanden

Korte informatie

Eigenschappen van deze lening

 • Lening tot €150 000
 • Termijn: 1 - 180 maanden
 • Bij akkoord geld binnen 24 uur

Lening voorwaarden

 • Je bent ouder dan 18 en nog geen 70 jaar
 • Je hebt een inkomen.

Over bedrijf

Meer informatie over het bedrijf Online-Lening

Leen van € 5,000 met rente van de 3,9 % Meerad

    Lening aanvragen

Hoe zat het ook alweer met een persoonlijke lening en wat betekent precies een lening oversluiten? Geld lenen lijkt op het eerste gezicht makkelijk, maar als je eenmaal op zoek moet naar een lening dan is er ineens enorm veel keus. De beste lening is voor iedereen anders. Welke lening je wilt afsluiten is een heel persoonlijke keuze. Het afsluiten van een lening zorgt vaak voor heel veel vragen. Waar moet je op letten bij een lening aanvragen? Is de beste lening er een met een variabele rente, of moet je je gewoon kijken naar de laagste rente? Ga je voor vaste rente of voor variabele rente? Zijn er extra kosten waar je rekening mee moet houden? Hoeveel kun je eigenlijk lenen als je een persoonlijke lening afsluit en welke documenten moet je inleveren bij een lening aanvragen? In dit artikel gaan we verder in op het aanvragen van een lening en hoe je dat het beste kunt aanpakken. 

Kies het soort lening

Als je googled op 'lening aanvragen' krijg je heel veel informatie over allerlei soorten leningen. Een autolening, studentenlening, zakelijke lening, fietslening, noem maar op. Maar eigenlijk heb je altijd te maken met één van de twee volgende leningen:

Doorlopend krediet aanvragen

Een doorlopend krediet is een lening die flexibel is. Het geleende geld wat je hebt afgelost kun je weer opnieuw opnemen. Ook de rente op deze lening is variabel. Dat betekent dat je de ene keer meer rente betaald of je opgenomen bedrag dan de andere keer. Je betaald alleen rente over het geld dat je daadwerkelijk opneemt. Een doorlopend krediet afsluiten is handig als je bijvoorbeeld geld nodig hebt voor een verbouwing van je huis en je niet precies weet hoeveel de verbouwing uiteindelijk zal gaan kosten. Het kan je een gerust gevoel geven.

Persoonlijke lening aanvragen

Bij een persoonlijke lening wordt er een afgesproken bedrag in één keer aan je uitgekeerd. Over dit bedrag wordt, anders dan bij een doorlopend krediet, een vaste rente gerekend. Een persoonlijke lening aanvragen zorgt voor een beter overzicht omdat er sprake is van een vast maandbedrag dat je moet betalen voor de aflossing van je lening. Bereken het bedrag wat per maand kwijt bent voor de aflossing van je lening zelf, of gebruik hiervoor de handige tools die je overal op het internet kunt vinden. Een persoonlijke lening aanvragen kan je een gerust gevoel geven omdat je van tevoren precies weet waar je aan toe bent.

Of je nou kiest voor een doorlopend krediet of een persoonlijke lening, bedenk altijd: Geld lenen kost geld. Een lening afsluiten is dus iets waar je goed over na moet denken. Denk na over je leendoel en hoe lang de loopduur van de lening moet zijn. Kies je voor een langlopende lening van 120 maanden of is een lening afsluiten voor een paar honderd euro die je binnen een maand moet aflossen meer wat voor jou? Als je het doel van je lening duidelijk voor ogen hebt

Een lening aanvragen bij de bank

Leningen aanvragen doe je bij de bank of bij andere kredietverstrekkers die overal te vinden zijn. Het is niet vanzelfsprekend dat je een lening krijgt toegekend, de kredietverstrekker moet namelijk wel zeker weten of jij de lening plus de rente op tijd kunt terugbetalen. Daarom wordt er door de meeste kredietverstrekkers gekeken naar je persoonlijke situatie voordat ze je geld lenen. Zo wordt er gekeken naar je inkomsten, of je nog andere leningen hebt lopen, hoe je woonsituatie is, of je kinderen hebt of niet en of je bkr-geregistreerd staat. De ene kredietverstrekker is makkelijker met het toekennen van een lening dan de andere. Als een lening aanvragen bij de ene bank niet lukt kun je het dus gerust kijken of je kun lenen bij een andere bank.

Heb je een negatieve bkr registratie dan wordt een lening aanvragen bij de bank wel eens stuk moeilijker maar het is nog steeds niet onmogelijk. Het aanvragen van een lening is op zich niet heel moeilijk, daarvoor kun je gewoon de bank binnenstappen. Hoeveel geld je kunt lenen hangt af van je persoonlijke situatie. Of je nu een doorlopend krediet aanvraag of een persoonlijke lening, als je bij de bank een lening aanvraagt heb je altijd de volgende documenten nodig:

De kredietverstrekker kan ook nog andere documenten van je nodig hebben om je persoonlijke gegevens te checken. Dit verschilt per bank en per lening die je aanvraagt. Je kunt vooraf informatie inwinnen op de website van de bank waar je geld wilt lenen. Zo kun je een indicatie krijgen van hoeveel geld je kunt lenen en wat er moet gebeuren voordat je aanvraag wordt goedgekeurd. Als je zeker wilt weten dat je lening goedgekeurd wordt, zorg je dat je de bovenstaande documenten bij je hebt voordat je de bank binnenstapt. Op die manier kan de bank je persoonlijke gegevens goed checken en kun je erachter komen hoeveel geld je kunt lenen.

Online een lening aanvragen

Je kunt ook online een lening aanvragen. Bij een online geld lening is er veel keuze tussen verschillende aanbiedingen van kredietverstrekkers. Deze online kredietverstrekkers verkopen leningen als een product en geld lenen is voor hen dus gewoon handel. Dat betekent ook dat er vaak een hevige concurrentiestrijd aan de gang is waar jij van kunt profiteren als je op zoek bent naar een lening. Verschillende online leningen vergelijken helpt je een handje bij het maken van een keuze. Je kunt dan snel en makkelijk zien hoeveel het kost als je een persoonlijke lening afsluit bij een bepaalde kredietverstrekker. Let bij het shoppen naar online leningen wel goed op de of de kredietverstrekker waarmee je in zee wilt gaan beschikt over een vergunning van het AFM. Dit kun je checken op afm.nl. Als er geen vergunning aanwezig is heb je kans dat je met een oplichter te maken hebt. 

Leningen vergelijken voordat er je een aanvraagt 

Om te kijken welke lening het beste bij jouw wensen past én waar je het minste voor die lening betaalt kun je het beste leningen vergelijken voordat je er een aanvraagt. Zo weet je zeker dat je niet teveel voor je lening betaalt. Vraag bij alle kredietverstrekkers informatie op over de leningen die zij aanbieden. Je kunt hiervoor vaak ook de klantenservice even een berichtje sturen. Met de informatie die je krijgt kun je leningen vergelijken. Je kunt kijken welke leningen bijvoorbeeld een lage rente hebben. Je kunt ook snel zien hoelang de looptijd van elke lening is. Kies je liever voor een looptijd van 120 maanden of heb je persoonlijk liever een kortlopende lening. Het hangt een beetje af van je persoonlijke situatie. 

Door leningen te vergelijken zorg je ervoor dat je niet teveel betaald voor je lening. Geld lenen kost geld, dat weet je natuurlijk, maar als je het een beetje handig aanpakt kun je hier en daar wel wat geld besparen. Bereken elke lening die je interessant vindt. Bereken bijvoorbeeld wat je per maand moet betalen om de lening af te lossen. Door verschillende leningen vergelijken voordat je overgaat tot het afsluiten ervan kun je uiteindelijk een stuk goedkoper uitkomen. De ene persoonlijke lening is de andere niet.  Een lage rente kan aantrekkelijk zijn maar als je een hoge boete moet betalen als je de lening eerder wil aflossen dan kun je zomaar veel duurder uit zijn dan je denkt. Je kunt makkelijk zien welke persoonlijke lening het beste bij je past door verschillende aanbiedingen naast elkaar te leggen. Overigens geldt dit niet alleen voor een persoonlijke lening maar voor elke lening die je bij een kredietverstrekker afsluit.

Waar moet je op letten bij geld lenen?

Een lening aanvragen is iets waar je even tijd aan moet besteden. Waar wil je geld lenen, hoeveel geld wil je lenen en hoe lang wil je geld lenen? Stel jezelf deze vragen voordat je een lening gaat afvragen. Vaak wordt er gedacht dat als je geld wilt lenen dit bij de bank moet aanvragen maar er zijn ook veel andere kredietverstrekkers te vinden. Kijk maar eens online. Bij geld lenen is het altijd belangrijk dat je nadenkt over het doel van de lening. Heb je een lening nodig voor het kopen van een nieuwe auto, heb je even snel geld nodig om een reparatie van je wasmachine te betalen of heb je structureel wat extra geld nodig? Bereken eerst hoeveel geld je nodig hebt. Als je het doel van je lening duidelijk hebt gemaakt voor jezelf ga je op zoek naar de beste lening.  

Hoelang duurt het voordat je het geld van je lening krijgt?

Het is afhankelijk van de kredietverstrekker en de lening die je gaat aanvragen hoe lang het duurt voordat het geleende geld op je bankrekening staat. Geld lenen bij de bank kost meer tijd dan geld lenen via internet. Omdat er door de bank altijd erg goed gecontroleerd wordt op al je achtergrondinformatie.  De bank wil zeker weten dat je de lening kunt terugbetalen. Het kan dan dus zeker wel even duren voordat de lening wordt toegekend na het aanvragen ervan. Via internet kan het lenen allemaal een stuk sneller gaan. Zeker als je een minilening aanvraagt, waarbij je maar een paar honderd euro leent, hoef je geen dagen te wachten voordat je het geld kunt pinnen.


Lening aanvragen rating: 4.5/5 van 921 stemmen.
 
Karin Leijen Karin Leijen(LinkedIn)
Karin studeerde af aan de school voor journalistiek in 2005. Na wat jaren werken voor een baas besloot ze in 2007 te starten met haar eigen bedrijf: Pecto Productions. Meer informatie...

Uitvoerder

Lening vergelijker Cooleleningen.nl:
double technology s.r.o., VAT: CZ08695717
Dit bedrijf voert geen enkel financieel produkt.

Over deze website

Cooleleningen.nl Is een vergelijkingssite voor leningen. We gebruiken alle transparante en complete informatie. Door onze service kunt u beslissen welke lening het beste voor u is.